SELAMAT DATANG KE SKKB

Tuesday, 27 March 2012

Lawatan Pegawai Perhubungan Polis ke SKKB

Integriti Amalan Kita


Salam SKKB.  Kelmarin bersamaan dengan 27 Mac 2012 sekitar jam 12 tengahari, SKKB telah dilawati oleh 4 orang pegawai PDRM dari Balai Polis Bekenu.  Tujuan lawatan adalah untuk memperkenalkan pegawai perhubungan yang terlibat secara langsung di dalam memantau perkara yang berkaitan dengan keselamatan dan laporan aktiviti sepanjang tahun yang berlaku di sekolah.  Lans Kopral Yussof merupakan pegawai perhubungan polis untuk SKKB.  Beliau memaklumkan tentang keperluan laporan dibuat untuk sebarang aktiviti yang berlaku di sekolah untuk laporan bulanan beliau.  Semoga kehadiran mereka dapat memastikan keselamatan kawasan sekolah terjamin dan selamat.

MTAQ 2012

Ustaz Ahyat memberi penerangan sempena Mesyuarat MTAQ Zon Sibuti 

Salam SKKB.  Pada 23 Mac 2012 telah diadakan Mesyuarat pemilihan JK Induk dan Hakim MTAQ di SK Kampung Subak.  Cikgu Ramlee Bin Kamis telah hadir mewakili SKKB untuk sesi mesyuarat berkenaan.  Antara yang hadir adalah Pengerusi MGB Zon Sibuti, Guru Besar SK Kampung Bungai, Guru Besar sekolah terdekat dan para ustaz dan ustazah di samping Guru j-QaF.  Anatara perkara yang dibincangkan adalah penubuhan JK Induk dan Hakim Pertandingan serta JK Pengelola setiap venue.  Mesyuarat bermula pada jam 3.00 petang dan berakhir pada jam 5.40 petang.  Ustaz Ahyat mengepalai pemilihan berkenaan. 

MTAQ Zon Sibuti akan berlangsung pada Rabu, 28 Mac 2012 di SK Bekenu pada jam 1.30 petang (pendaftaran) dan bermula pada jam 2.00 petang.  Bagi peringkat Daerah pula, Zon Niah akan mengelola acara berkenaan.  MTAQ Bahagian Miri pula akan dikendalikan oleh PPD Subis pada tahun ini bertempat di SK Bekenu.

VERIFIKASI EMIS 2012

Taklimat EMIS berlangsung di Bilik Tayangan, PKG Subis

Salam SKKB.  Taklimat EMIS pada tahun ini telah diadaan pada 22 Mac 2012 bermula 8.30 pagi hingga 5.00 petang di PKG Subis.  Cikgu Ramlee Bin Kamis (Guru Data) telah datang untuk verifikasi ini.  Antara aktiviti yang dijalankan adalah mengemaskini semua Data yang terdapat di EMIS SKKB untuk kutipan data setakat 31 Mac 2012.  Taklimat di ketuai oleh Cikgu Jafar, pegawai EMIS PPDSubis.  Di samping itu, dibincangkan juga cara pengisian EMIS untuk Guru Data yang baru serta mebuat semakan untuk ralat yang ada di Daerah Subis.  Perincian dibuat untuk data yang bermasalah. 

MSSR 2012

Pemilihan peringkat Zon di SK Bekenu

Tahniah kepada Adik Asria kerana terpilih ke Peringkat Daerah(Tshirt Hitam)

2 wakil SKKB yang lain(Tshirt Hitam Manutd))

Salam SKKB.  Pada 08 Mac 2012 telah diadakan pemilihan MSSR Zon Sibuti di SK Bekenu pada jam 2.00 petang.  Kita telah menghantar 3 orang wakil untuk pemilihan itu.  Syabas kepada Adik Asrie kerana terpilih untuk mewakili Zon Sibuti ke MSSR peringkat Daerah yang diadakan di Stadium Miri pada 22 Mac 2012. 

MSSR Peringkat Bahagian Miri pula diadakan pada hari kelmarin, iaitu 27 Mac 2012 di Stadium yang sama di bawah kelolaan PPDSubis.  Cikgu Maria Aphonsia, Jurulatih Sukan SKKB telah dipilih untuk membantu dalam pengendalian penghakiman pada acara berkenaan.  Syabas kita ucapakan kepada beliau di atas pemilihan itu.

Friday, 23 March 2012

MTAQ Zon Sibuti 2012

Salam SKKB,  petang tadi sempat menghadiri Mesyuarat MTAQ di SK Kampung Subak.  Bermula jam 2.30 petang.  Berikut adalah dapatan dari mesyuarat berkenaan  :

1.MTAQ Sibuti akan berlangsung di SK Bekenu pada 28 Mac 2012 (Rabu) jam 2.00 petang. Pendaftaran peserta pada 1.30 petang.

2.Pengerusi Pengelola Hafazan-SK Kampung Subak dibantu oleh SK Bungai dan SJKC Chung Hua Sibuti

3.Pengerusi Pengelola Tilawah-SK Kampung Selanyau dibantu oleh SK Tawakal Satap dan SK Beliau Isa

4.Pengerusi Pengelola Bercerita Kisah Nabi-SK Beliau Ahad dibantu oleh SK Kuala Sibuti dan SK Keluru Tengah

5.Pengerusi Pengelola Nasyid & Kompang Selawat-SK Kampung Masjid dibantu oleh SK Kampung Angus dan SK Kampung Bulau

Agihan hakim setiap venue telahpun dilakukan pada mesyuarat ini dan akan dimaklumkan kepada semua melalui surat MGB Sibuti yang akan diedarkan pada Isnin depan.

Daerah Subis juga telah dipilih untuk pengelola MTAQ peringkat Bahagian.  MTAQ Peringkat Daerah akan dikelola oleh Zon Niah.

Untuk SKKB, sekolah telah diamanah untuk membantu mengendalikan Pertandingan Nasyid & Kompang Selawat yang akan diadakan di Dewan Makan SK Bekenu.  Cikgu Ramlee Bin Kamis (Juruacara),  Ustaz Mohd Noh Bin Laden (Hakim Lirik Nasyid&Kompang Selawat) dan Cikgu Mohd Farid Bin Jamburi (Juru Kira) dipilih dalam JK Kerja Nasyid & Kompang Selawat

Mesyuarat ditangguhkan pada 5.30 petang.

Thursday, 8 March 2012

LAWATAN KALI-1 PEGAWAI KLINIK PERGIGIAN

Pemeriksaan Gigi oleh Pegawai Pergigian

Tahniah kepada pelajar SKKB kerana memberi kerjasama 
Salam SKKB.  Pada tahun ini buat julung kalinya, pegawai pergigian dari Klinik Pergigian Miri telah mengadakan lawatan dan pemeriksaan gigi murid buat kali pertamanya di SKKB.  Lawatan ini bermula pada 27 Februari 2012 hingga 02 Mac 2012.  Terima kasih di atas kerjasama semua pihak dalam menjayakan program Klinik Pergigian Miri ini.

Ujian Bulanan 1 SKKB 2012

Sedang tekun menjawab soalan
Salam SKKB.  Bermula 27.02.2012 sehingga 05 Mac 2012, Ujian Bulanan 1 SKKB berlangsung.  Ujian berjalan dengan lancar mengikut Jadual yang telah ditetapkan.  Terima kasih kepada semua guru yang bertungkus lumus menyiapkan ujian pada kali ini.  Sila ambil maklum bahawa tarikh akhir mengisi SAPS adalah pada atau sebelum 23 Ma 2012.  Terima kasih.